JURIDISCHE ONDERSTEUNING VOOR START UPS

RPS LEGAL HELPT JE VERDER MET DE GROEI VAN JOUWE START UP !

Juridische kennis van internationale technologie groeimarkten

 

Wereldwijd staat Amsterdam op de 5e plaats als het om technologie, innovatie en ondernemerschap gaat. Aan startups, accelerators, hogescholen en universiteiten dan ook geen gebrek. Ze vormen het ideale klimaat voor beginnende (inter)nationale ondernemers en bedrijven, die zich er massaal vestigen.

Heb je een Start Up of Scale Up onderneming? Wil je een eenmanszaak omzetten in een BV, een vennootschap onder firma of een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid? Wil je beginnen in Nederland en vervolgens internationaal uitrollen naar andere landen binnen de Europese Unie of naar andere continenten?

Als RPS Legal staan wij voor je klaar! We hebben affiniteit met technologie markten en kunnen je praktisch juridisch advies geven. We helpen je met het opstellen van specifieke algemene voorwaarden voor jouw Start Up. We kunnen ook fungeren als een juridisch klankbord voor bijvoorbeeld een E-Commerce platform die levert aan consumenten of bedrijven buiten Nederland.

Verschillende Start Ups wereldwijd kiezen nu voor Nederland als thuisbasis. Met deze stap kunnen ze hun toegang tot de Europese markt behouden.

Oplossingen voor juridische vraagstukken van een succesvolle Start Up

Elke startende ondernemer heeft baat bij praktische juridische ondersteuning. Beschikt jouw Start Up over het volledige merkenrecht rondom de huidige handelsnaam? Heeft jouw Start Up de juiste juridische bedrijfsvorm? Heeft jouw platform een volledig rechtmatig “privacybeleid”? Weet je welke rechten een consument heeft? Hoe bescherm je internationaal de “intellectuele eigendomsrechten”? Vragen die belangrijk zijn voor iedere Start Up om door te groeien naar internationaal succes.

Wij denken graag met jouw groeiend bedrijf mee. We geven je graag gevraagd en ongevraagd advies over een breed scala aan juridische onderwerpen waarmee je als Start Up te maken hebt. We geven regelmatig workshops om je op de hoogte te houden van belangrijke en actuele internationale juridische onderwerpen.

Onze diensten voor Start Ups

We bieden op een laagdrempelige manier juridische diensten aan voor Start Ups die minder dan vijf jaar bestaan. Tegen realistische tarieven.

Voorbeelden van vragen die u aan ons kan stellen:

  • Hoe zit het met de aansprakelijkheid van bestuurders?
  • Hoe zit het met relevante Europese regelgeving voor mijn bedrijf?
  • Hoe kan ik mijn merk of idee beschermen?
  • Hoe kan ik een patent aanvragen?

Start Up Juridisch advies

mr Rolf Peter Rothuizen LL.M.

Expert in Business Law, Company Law en Tax Optimisation

E-mail:  r.rothuizen@rpslegal.nl

Tel:    +31 20 697 4000
Mob: +31 6 50 87 48 38

Interesse in onze Start Up juridische diensten?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hoe draagt RPS Legal bij aan het succes van jouw Start Up?

RPS Legal ondersteunt internationale bedrijven juridisch met hun vestiging in Nederland. We zijn gespecialiseerd in internationale juridische, fiscale en financiële vraagstukken voor vele Start Ups gevestigd in Nederland.

We ondersteunen Start Up bedrijven met oplossingen voor internationale juridische vraagstukken. Wij beschikken over advocaten en fiscale adviseurs met specifieke internationale ervaring in mondiale markten. Wij beschikken over internationale netwerken in technologie, mode, lifestyle en voeding, 

Als internationaal advocatenkantoor zijn we gewend om te werken voor klanten in verschillende tijdzones. Ons serviceconcept is ingericht op juridische ondersteuning vanuit internationale tijdszones.

Waarom kiezen Start Ups specifiek voor RPS Legal?

Verblijfs- en wekvergunning werknemers

Voordat je een eigen nieuw bedrijf in Nederland kan starten, moet je voldoen aan de voorwaarden om internationale werknemers in Nederland te laten werken.

EU / EEA / Zwitserse burgers beschikken over dezelfde rechten als Nederlandse burgers en hoeven geen verblijfsvergunning of werkvergunning in Nederland te krijgen. Door onze korte lijnen met de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) garanderen wij een snelle immigratieregeling.

Juridische contracten voor internationale partnerships.

Wij bieden een juridische Start Up pakket aan voor alle belangrijkste juridische kwesties die relevant zijn voor Startups in jouw ontwikkelingsfase. Zoals een aandeelhoudersovereenkomst, een standaard arbeidscontract, een belastingchecklist en een checklist voor wettelijke aansprakelijkheid.

Wij zorgen ervoor dat jouw Start Up vanaf het begin juridisch beschermd is voor internationale expansie.

Intellectueel eigendomsrecht en handelsmerken

Intellectuele eigendomsrechten zijn een kernwaarde voor vele Start Ups. Is jouw handelsmerk, bedrijfsnaam en/of logo juridisch waterdicht beschermd zodat een ander bedrijf niet kan starten met het verkopen van vergelijkbare producten met dezelfde of vergelijkbare naam?

Door onze internationale netwerken in technologie, mode, lifestyle en voeding, begrijpen we de juridische vraagstukken rondom merkenrecht in verschillende branches.

Hulp bij het vinden van kantoorruimte in Amsterdam

De juiste kantoorruimte vinden in Amsterdam en omgeving voor de juiste start? In Amsterdam is dit een complex traject door het beperkte aanbod. RPS Legal beschikt echter over een groot netwerk in de property markt waarmee wij vele Start Up bedrijven helpen aan die unieke kantooromgeving voor internationale expansie.

Hierbij maken we gebruik van een door ons ontwikkels ruimtebeheer service. Dit model geeft jouw Start Up de benodigde flexibiliteit voor de  toekomstige groei van het aantal werkplekken.

Nederlandse vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

De Nederlandse “besloten vennootschap” is de meest populaire juridische bedrijfsvorm die wordt gebruikt als internationale financierings-, holding- of royaltyvennootschap. De Nederlandse BV is vergelijkbaar met de American Limited Liability Company of de Duitse GmbH.

Het opzetten van een Nederlandse vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is ideaal voor internationale Start Ups die een bedrijf in Nederland willen vestigen of voortzetten.

Assistentie bij het openen van een Nederlandse bankrekening

In Nederland zijn er de grote banken zoals de ABN AMRO Bank, Rabobank en ING Bank. We kunnen uw bedrijf binnen enkele dagen registreren en u helpen met alle benodigde praktische aspecten, zoals het openen van Nederlandse betaalrekeningen.

We kunnen jouw Start Up binnen enkele dagen registreren en helpen met alle benodigde documenten voor het openen van Nederlandse betaalrekeningen.

Subscribe to our newsletter

Receive monthly our updates about exploring the opportunities for your Dutch business.

DownloadBrochures

Download brochures

You have Successfully Subscribed!

Share This